header-contact

Trajectklas

De Trajectklas is een klas met kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het doel is om ondersteunend te zijn aan het onderwijsproces in de klas, waarbij de leerling zoveel mogelijk in de klas-setting blijft. Hieraan nemen leerlingen deel die voorheen een indicatie hadden (rugzak), leerlingen met een specifieke problematiek (zoals ADHD, ASS problematiek, angst, etc.) en leerlingen zonder diagnose die wel extra ondersteuningsbehoeften hebben. Deelname kan wisselen in duur en intensiviteit.

De leerlingen krijgen begeleiding op sociaal-emotioneel en gedragsmatig gebied, bij het aanleren of versterken van executieve vaardigheden (zoals plannen en organiseren) en zicht op studievaardigheden. Ook kunnen zij in een prikkelarme omgeving tot rust komen of hun pauzes doorbrengen, indien zij dit lastig vinden in de reguliere pauze-ruimtes. Dit gebeurt door een psycholoog, orthopedagoog en een stagiaire pedagogiek.

Het ondersteuningsteam bepaalt of een leerling voor de extra ondersteuning in aanmerking komt en in welke mate de ondersteuning wordt ingezet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ondersteuningscoördinatoren mevr. Carla Franssen Mail of mevr. Patty Tham Mail.

Lorentz Lyceum Arnhem

 Groningensingel 1245
6835 HZ  Arnhem

 026 320 28 50
 info@lorentzlyceum.nl

 YouTube kanaal Lorentz
 facebook/lorentzlyceum

Inloggen medewerkers

Login met je emailadres en wachtwoord.

wachtwoord vergeten?
vraag account aan

Vraag account aan

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder jouw e-mailadres in om een tijdelijk wachtwoord aan te vragen.