Driehoeksgesprekken, uw kind in de hoofdrol

Op het Lorentz Lyceum leert uw kind zelf de regie te nemen. In een prettig en veilig klimaat met volop ondersteuning. Daarin zien we ook een belangrijke en actieve rol voor u weggelegd. Enkele keren per jaar vinden er driehoeksgesprekken plaats tussen u, uw kind en de mentor. Tijdens dit gesprek deelt de leerling zijn successen en uitdagingen, is er aandacht voor oriëntatie op studie en beroep, vraagt hij u en de mentor om feedback en geeft aan welke vervolgstappen hij gaat nemen om zijn eigen leren succesvol voort te zetten.

Dit alles uiteraard met steun van de mentor, ouders en de vakdocenten. De leerling heeft echter de regie en bepaalt de inhoud van de presentatie en de vervolgstappen. Uw kind bepaalt van wie hij hulp en ondersteuning nodig heeft en nodigt u en de mentor uit voor het gesprek. Het vraagt feedback aan de vakdocenten en zet deze om in concrete vervolgstappen. Door deze opzet ontstaat er ruimte voor individuele leerbehoeften en komt de verantwoordelijkheid voor het leren meer bij de leerling zelf te liggen.