Update nieuwbouw Lorentz Lyceum
Toegevoegd op: 21 november 2017

Update Nieuwbouw Lorentz Lyceum

Het Lorentz Lyceum is bezig met plannen voor het realiseren van nieuwbouw op de kavel tussen de Oegstgeeststraat en het treinstation Arnhem-Zuid. Het doel is om op deze locatie een schoolgebouw te realiseren, waar leerlingen tweetalig of regulier havo, vwo, gymnasium of OPUS (onderwijs voor hoogbegaafden) kunnen volgen. Het streven is om de school in januari 2020 in gebruik te kunnen nemen.

Ontwerp nieuwbouw
Een vijftal architectenbureaus heeft zich gebogen over een ontwerp voor het nieuwe Lorentz Lyceum. Op deze ontwerpen hebben leerlingen, medewerkers, leden van de ouderraad en de medezeggenschapsraad en de schoolleiding feedback kunnen geven. Na de officiële scoringsprocedure door Quadraam en feedback van de gemeente, waarbij ook zaken zoals duurzaamheid van het gebouw, hoe het gebouw in de omgeving past en uiteraard de kosten zijn meegenomen, is het ontwerp van DP6 Architectuurstudio de overtuigende winnaar.

Betrokkenheid omwonenden
Het nieuwe schoolgebouw moet verrijzen in de Arnhemse wijk Elderveld. Wijkbewoners en in het bijzonder de direct-omwonenden worden door het Lorentz Lyceum intensief bij de nieuwbouwplannen betrokken. Op 19 september en 7 november hebben bewonersbijeenkomsten plaatsgevonden. Hieruit blijkt dat de bewoners van de wijk Elderveld de nieuwbouwplannen en de maatschappelijke functie die het Lorentz Lyceum in hun wijk gaat vervullen, toejuichen, maar dat het Lorentz Lyceum ook te maken heeft met een kleinere groep van bezorgde direct-omwonenden. Zowel Quadraam, de onderwijsgroep waarvan het Lorentz Lyceum deel uit maakt, als het Lorentz Lyceum hechten belang aan een goede en open communicatie met alle betrokkenen en zullen in gesprek met deze partijen blijven.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van belangrijke nieuwe ontwikkelingen.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen dan wel opmerkingen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@lorentzlyceum.nl.

Ontwerp nieuwbouw