header-contact

Olympic Moves – Landelijke finale voetbal
Toegevoegd op: 16 juni 2017

Trotse docent Bewegingsonderwijs Chris Trouerbach schreef het volgende verslag:

Met twee ouders, die voor het vervoer zorgden, vertrokken we richting het Olympisch stadion. Omdat het in Amsterdam te hevig regende, besloten we direct door te rijden naar SV Rap in Amstelveen. Dit is de locatie waar de voetbalfinales gespeeld zouden worden. Het Lorentz Lyceum team speelde drie poulewedstrijden.

De eerste wedstijd begon geweldig; al na 40 seconden scoorde Jamal. Deze voorsprong werd lang vast gehouden, vooral dankzij Sjoerd, onze fantastische keeper. Helaas moesten we in de laatste minuut toch nog een tegentreffer incasseren. Eindstand 1-1.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het Via Nova College uit Utrecht. Dit team had de eerste wedstrijd gewonnen en was koploper in onze poule. De wedstrijd begon gespannen, maar na een paar minuten verdwenen de zenuwen en werd lekker gevoetbald. Joey en Nicky vormden een blok achterin. Er kwam geen speler door. Langzaam groeide het vertrouwen dat meer mogelijk was. Onze pitbull Fabian op het middenveld had de tegenstander in zijn zak. Door een goede balverovering gaf hij de assist op Kader die mooi afrondde op goal: 1-0 Lorentz Lyceum! Het Via Nova College was mentaal gebroken. De 2-0 werd dan ook al binnen twee minuten gemaakt. Onze buitenste middenvelders Devid, Selman en Sascha hebben heel veel meters moeten maken. Dankzij hun inzet hebben we geen kansen weggegeven.

De derde wedstrijd was tegen een school uit Veenendaal. Zij hadden al twee keer verloren, maar gaven zich niet zomaar gewonnen. Na vijf minuten stonden wij met 2-0 achter. De jongens wisten dat we in ieder geval gelijk moesten spelen om door te gaan naar de kwartfinale. Zeven minuten voor tijd lukte het ons toch nog te scoren. En één minuut voor tijd versierde Nicky een penalty, die vervolgens door Kader geweldig werd benut. Een plek in de kwarfinale viel ons hiermee ten deel! De ontlading was groot bij de spelers, coach en meegereisde ouders.

De kwartfinale werd een open wedstrijd, met aan beide kanten veel kansen. Helaas zonder doelpunten in de reguliere speeltijd, waardoor de strijd met penalties beslist zou moeten gaan worden. Het Lorentz Lyceum begon goed en benutte de eerste. Helaas misten wij de tweede en derde penalty en maakte de tegenstander geen fout.

Ondanks de uitschakeling in de kwartfinale ben ik erg trots op deze historische prestatie van het Lorentz Lyceum jongensteam klas 1: het bereiken van de kwartfinale van de landelijke competitie is nooit eerder gebeurd! Sjoerd, Joey, Nicky, Fabian, Selman, Devis, Sascha, Jamal en Kader bedankt voor deze onvergetelijke dag!

Voetbalteam Lorentz

Lorentz Lyceum Arnhem

 Groningensingel 1245
6835 HZ  Arnhem

 026 320 28 50
 info@lorentzlyceum.nl

 YouTube kanaal Lorentz
 facebook/lorentzlyceum

Inloggen medewerkers

Login met je emailadres en wachtwoord.

wachtwoord vergeten?
vraag account aan

Vraag account aan

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder jouw e-mailadres in om een tijdelijk wachtwoord aan te vragen.