China lauwert leerlinge Lorentz Lyceum
Toegevoegd op: 30 november 2017

De Gelderlander wijdt donderdag 30 november een groot artikel aan Hilde Spierenburg, leerlinge van het Lorentz Lyceum. Eerder dit jaar won Hilde een studiebeurs door het winnen van China Bridge, een internationale taalwedstrijd in Kunming, waaraan 209 deelnemers uit 96 verschillende landen deelnamen. Onder hen Hilde Spierenburg, die zowel in de categorie 'beste van Europa' als de categorie 'beste individuele deelnemer' in de top 10 eindigde.

In indrukwekkend Chinees vervulde ze op het podium in de zuidelijke Chinese stad, 2.500 kilometer van Beijing, een taalvaardigheidsopdracht. En ze kreeg de handen op elkaar voor een in vloeiend Chinees gezongen lied. Haar beloning is een studiebeurs, die haar een halfjaar toegang verschaft tot het Confucius Instituut Hanban in Beijing. Dat richt zich op de promotie van de Chinese taal en cultuur in het buitenland.

lees hier het gehele artikel uit De Gelderlander

arnhem hilde spierenburg china 3