header-contact

Kernwaarden

 

@Home in the World

Je kunt over de hele wereld gaan en de hele wereld komt bij je binnen. Thuis is niet meer aan een plek gebonden, thuis is waar jij je thuis voelt en waar jij iets van jezelf toevoegt. Dat thuis moet je telkens weer opnieuw vanuit jezelf en met anderen creëren. Daarvoor is het nodig dat je weet wie je bent en hoe je jezelf ontwikkelt (authenticiteit), hoe je wezenlijke relaties aangaat en samenwerkt met anderen (diversiteit) om in een wereld zonder grenzen een bijdrage te leveren aan mondiale vooruitgang (innovatie).

Ken jezelf (Authenticiteit)

Ik ben uniek, net weer anders dan anderen, in waar ik vandaan kom, wat mijn talenten zijn en hoe ik me daarin ontwikkel. Het is goed om te weten wie ik ben en waar ik nu sta, bewust van mijn geschiedenis en mijn toekomst. Het ontdekken van mijn eigenheid is als een avontuur in mezelf, dus laat me dromen, daag me uit en boor mijn creativiteit aan. Sommige dingen kan ik al, laat me je verrassen. En laat me anders leren om mijn fouten als winst te zien en het vervolgens nog eens te proberen. Help me om het beste uit mezelf te halen, want zelfvertrouwen en ambitie is wat ik goed kan gebruiken in de toekomst.

Verbind verschillen (Diversiteit)

Jij bent net zo uniek als ik en dat maakt ons anders. Dat maakt me nieuwsgierig naar jouw verhaal. Wij luisteren naar elkaar en respecteren elkaar in onze eigenheid. Jij hebt weer net een andere kijk op wat ons beiden bezighoudt, dus we kunnen veel van elkaar leren. Deze ‘Wisdom of the crowd’ werkt alleen als we weten hoe we het beste in elkaar naar boven kunnen halen. Daarvoor is het belangrijk dat ik leer op een open wijze met je in gesprek te gaan, en me in jouw belevingswereld te verplaatsen. Een veilig klimaat, oog voor elkaars mogelijkheden en empathie is wat we ontwikkelen om goed met elkaar samen te kunnen werken.

Ontdek de wereld (Innovatie)

Wij leven met z’n allen op een prachtige planeet. Mijn wereld is groter dan de buurt of het land waar ik vandaan kom. Ik voel me verantwoordelijk voor eerlijke verdeling, duurzame omgang met de aarde en een nieuw samenleven. Het maakt uit of ik de vraagstukken, van nu en in de toekomst, zie als een probleem of als een kans. Complexe vraagstukken krijgen innovatieve oplossingen als we allemaal onze authentieke bijdrage leveren. Daarvoor leer ik onderzoeken, vaardigheden ontwikkelen en verschillende vakdisciplines steeds opnieuw combineren. Ik ben een nieuwsgierige wereldburger en sta open voor nieuwe uitdagingen.

Lorentz Lyceum Arnhem

 Groningensingel 1245
6835 HZ  Arnhem

 026 320 28 50
 info@lorentzlyceum.nl

 YouTube kanaal Lorentz
 facebook/lorentzlyceum

Inloggen medewerkers

Login met je emailadres en wachtwoord.

wachtwoord vergeten?
vraag account aan

Vraag account aan

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder jouw e-mailadres in om een tijdelijk wachtwoord aan te vragen.