Edukans

Het Lorentz Lyceum zet zich al jaren in voor de organisatie Edukans via Going Global. Going Global verbindt Nederlandse middelbare scholen met scholen in ontwikkelingslanden. Dit onderwijsprogramma maakt scholieren bewust van het belang van goed onderwijs, waar ook ter wereld. Tegelijkertijd maakt Going Global het thema wereldburgerschap praktisch hanteerbaar. Dit is weer een mooie link met ons Unesco-profiel.

Edukans is een ontwikkelingsorganisatie die zich helemaal richt op het onderwijs. Omdat onderwijs écht helpt. Door verscheidene acties op te zetten willen wij geld ophalen. Zo is er een bake-sale tijdens het Festival of Light en een sponsorloop.

Als tegenprestatie mag ieder jaar een leerling van ons mee met een reis van Edukans naar het gesponsorde land via Going Global.

Lees verder ook: wat is going global?

Hieronder een verslag van Joris Bronkhorst, een leerling uit TV5:

Impossible is nothing

Eind vorig jaar werd ik tegen eigen verwachting in uitgekozen als ambassadeur van het Lorentz Lyceum voor de Going Global reis Oeganda. Ik stond perplex en had geen idee wat mij te wachten stond. In mijn hoofd bleef ik mijzelf maar vertellen dat het nog maanden zou duren voordat deze reis daadwerkelijk plaats zou vinden. Maar zoals altijd ‘time flies when you’re having fun’. Het was al heel snel de twintigste van februari. De week in Oeganda vloog voorbij. Ik heb heel veel gezien, gedaan en gehoord. Ik heb verschillende scholen bezocht en daar interviews afgenomen met de leerlingen. Ik heb gezien met eigen ogen wat er allemaal gedaan moet worden en wat er natuurlijk al voor ’n geweldig werk is verricht door Edukans en andere organisaties. Het is helaas nog lang niet genoeg en er moet nog veel gebeuren. Het is nu mijn taak om jullie over mijn ervaring te gaan vertellen met de hoop jullie aan te sporen en tot handeling aan te zetten. Want iedereen heeft recht op onderwijs en wij kunnen hen die kans geven, een Edukans.