Anglia

Op het Lorentz Lyceum is internationalisering een speerpunt van ons onderwijs. Als onderdeel daarvan is sinds augustus 2006 een programma ontwikkeld voor extra Engels in de reguliere afdeling. Bij versterkt talen onderwijs halen leerlingen niet alleen hun Nederlandse diploma, maar ook een certificaat (Anglia) dat voldoet aan de Europese normen wat betreft de Engelse taal. Dit geeft hen veel mogelijkheden in een snel veranderende en internationaliserende wereld waarin engels toch een grote rol speelt als internationaal communicatiemiddel.

Wij vullen dit in door:

• extra Engels vanaf de brugklas te geven, via vak Accent (Active and Creative English Training)
  • minimaal 1 ander vak in het Engels te geven, bijvoorbeeld Arts of Music
  • veel Engelstalige culturele activiteiten en projecten
  • alle leerlingen mee te laten doen aan een internationaal erkend examen in de Engelse taal ('Anglia Exam').

In 3 en 4 mavo/havo en in 4 en 5 vwo, worden leerlingen voorbereid op hun Anglia examen.

Anglia Examination Syndicate is een organisatie die wereldwijd examens aanbiedt. Het Anglia examen kent veertien niveaus, waarvan het Proficiency Level toegang geeft tot Engelse universiteiten en Hogescholen. De Anglianiveaus zijn ook gekoppeld aan het Common European Framework.

Op de site www.anglia.nl kunt u alles over dit examen nog eens rustig nalezen.