header-contact

Sanne Zwart

ex-leerling tweetalig VWO met Chinees als eindexamenvak

Sanne Zwart

Wie ben je en wat doe je op dit moment?

Mijn naam is Sanne Zwart en ik ben ex-leerlinge van het Lorentz Lyceum. Afgelopen mei heb ik mijn diploma gehaald en tot op heden heb ik nog geen seconde stilgezeten. Ik werk fulltime in een schoenenwinkel en ben tussendoor drie weken in het prachtige Australië geweest en ik heb de reis van mijn leven mogen maken naar China. 

De gemeente Wuhan nodigde in januari 2015 een Arnhemse leerling uit om daar voor drie maanden Chinees te studeren. Die kans kon ik natuurlijk niet afslaan. Ik heb daar doordeweeks gewerkt aan mijn Chinees, wat nu aanzienlijk beter is dan bij vertrek, en heb in de weekenden in huis gezeten bij een echte Chinese familie. Ik heb ook vrienden voor het leven gemaakt die overal op de wereld wonen. 

Wat voor leerling was je?

ik ben altijd een hardwerkende leerlinge geweest. Ik wilde het altijd zo goed mogelijk doen en moest daar dan ook veel tijd in stoppen. Wel twijfelde ik altijd over wat voor vakken ik nou echt het leukst vond om te doen en welk pakket ik moest kiezen, ik vond eigenlijk alles wel interessant. Uiteindelijk ben ik dan ook vaak van vakkenpakket veranderd. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen en ben ik tevreden met de vakken die ik heb afgerond.

Wat is misschien wel het meest belangrijke wat je op het Lorentz hebt geleerd?

Ik ben erg blij dat ik op het Lorentz veel talen heb kunnen leren. Tijdens zo'n reis in China merk je pas hoe bijzonder het is dat je je in zowel het Engels, Duits als Chinees wel redelijk kan redden. Ik hecht erg veel waarde aan de reiservaring die ik heb opgedaan op het Lorentz. Tijdens al mijn Lorentz-reizen heb ik mensen van over de hele wereld leren kennen. Ik weet zo veel over verschillende culturen en gewoontes. 

Wie was je favoriete docent en waarom?

Oeh, dat is een lastige. Ik denk dat ik er twee heb. Mevrouw Lin, omdat zij altijd mijn 'school-mama' is geweest. Meneer Assmann, omdat ik van hem heb geleerd dat er meer is in het leven dan leren en dat je ook veel leert van dingen in de praktijk doen. 

Heb je toekomstplannen?

Hoe de toekomst er voor mij uitziet weet ik nog niet precies. Op het moment werk ik veel en bezoek ik open dagen van hogescholen en universiteiten. Ik vind erg veel interessant en de knoop doorhakken is lastig. Wat ik zeker weet is dat ik m'n Chinees wil blijven verbeteren zodat ik dit later in mijn werk kan gebruiken. 

Wat zou je de leerlingen die nu op het Lorentz Lyceum zitten aanraden?

Neem alle kansen die je tegemoet komen! Probeer mee te doen aan buitenschoolse activiteiten zoals de Wiskunde Kangoeroe Wedstrijd of LmunA. Je zult zo in de praktijk kunnen brengen wat je in de lessen op school leert. 

Lorentz Lyceum Arnhem

 Groningensingel 1245
6835 HZ  Arnhem

 026 320 28 50
 info@lorentzlyceum.nl

 YouTube kanaal Lorentz
 facebook/lorentzlyceum

Inloggen medewerkers

Login met je emailadres en wachtwoord.

wachtwoord vergeten?
vraag account aan

Vraag account aan

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder jouw e-mailadres in om een tijdelijk wachtwoord aan te vragen.