Bijzondere vakken

Op het Lorentz krijg je natuurlijk 'gewone' vakken zoals Engels, Nederlands en wiskunde. Al gaan we daar wel wat anders mee om dan op andere scholen. Daar lees je hier meer over. Bijzondere vakken hebben we ook. Iets voor jou misschien?

Chinees

Voor al onze leerlingen van het (t)vwo is in klas 1 en 2 Chinees een verplicht vak. In de bovenbouw wordt Chinees momenteel als examenvak aangeboden. Niet alleen Engels is een wereldtaal, maar Chinees is dat steeds meer aan het worden. Het Lorentz Lyceum is geaccrediteerd als Confucius school.

Spaans

Net als Chinees is ook Spaans over de hele wereld een belangrijke taal. In de derde klassen krijgen (t)vwo leerlingen een jaar lang Spaans ter introductie. De tweede wereldtaal Spaans is als examenvak te kiezen.

Filosofie

In jezelf valt ook heel wat te ontdekken. En dan hebben we het niet over je bloedsomloop of andere biologische zaken. We denken dan vooral aan de ontwikkeling van je gedachten. Wat vind je van bepaalde zaken, op welke wijze denk en werk je, hoe werk je samen, wat kun je leren van je eigen denkprocessen? Allemaal vragen waarvan we het de moeite waard vinden ze te stellen en te beantwoorden. In de eerste en tweede klas krijgen t-vwo leerlingen Critical Thinking Skills. Daarbij ligt het accent op zelf kritisch leren nadenken. In de tweede fase havo is filosofie een examenvak.

Drama/Accent

Drama/ Accent is een prachtig vak. Je maakt in het Engels kennis met theater en je doet ook zelf mee. Zo leer je je goed presenteren en dat is natuurlijk niet alleen goed voor je Engels. Ook komt er een Engels theatergezelschap op bezoek en jij mag meespelen. En natuurlijk 'doen' we samen ook zelf aan cultuur. Je schrijft bijvoorbeeld verhalen en gedichten in het Engels. Vaak in een uitwisseling met leerlingen uit andere delen van de wereld via e-mailprojecten.