Regulier en tweetalig

Op het Lorentz Lyceum hebben we regulier havo, vwo en gymnasium. Vanwege ons internationale profiel hebben we versterkt talenonderwijs Engels. Dat betekent dat je extra uren Engels krijgt en een aantal andere vakken, zoals drama, in het Engels. Op het VWO bieden wij bijzondere vakken zoals Chinees en Spaans.

Daarnaast bieden we ook tweetalig onderwijs (TTO) aan op havo, vwo en gymnasium. Dit betekent dat voor havo ongeveer 50% van de vakken in het Engels gegeven wordt en voor VWO en gymnasium is dat 70%. Op de havo zijn dat de vakken English, Science, History, Geography, Art, Drama and Music. Op het vwo zijn dat de vakken English, Science, Chemistry, History, Critical Thinking Skills, Mathematics, Physics, Geography, Art, Drama and Music.

Als je van een uitdaging houdt en een voorsprong wilt voor later is tweetalig onderwijs dus zeker iets voor jou. Als je eraan begint kun je gaandeweg je schoolloopbaan wel overstappen naar regulier onderwijs maar niet andersom.

Wist je dat:

• het grootste deel van onze TTO-leerlingen een beta-profiel kiest? Wij hebben dan ook veel internationale projecten in de beta-vakken (zoals bijvoorbeeld uitwisselingsprogramma's gerelateerd aan beta-onderzoek of een bezoek aan Cern, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek).
  • wij de enige tweetalige school in Nederland zijn waar via IMYC (International Middle Years Curriculum) wordt lesgegeven?
  • alle leerlingen  in klas 1 (dus tweetalig en regulier) op vwo en gymnasium Chinees en Klassieke Vorming krijgen?
  • leerlingen uit klas 1 (dus tweetalig en regulier) op vwo en gymnasium voor klas 2 kiezen om Chinees, Klassieke Vorming of Frans te laten vallen?
  • Je daardoor na klas 1 kiest voor het gymnasium en je het gymnasium met Chinees kunt combineren?

Omdat wij ook verbonden zijn met Rivers International School Arnhem is, na 5 havo of 4 vwo, doorstroom mogelijk naar het Diplome Program van Rivers International School Arnhem. Een internationaal erkend programma en diploma waardoor je doorstroommogelijkheden naar een internationale universiteit verder worden vergroot. Als je hier meer over wilt weten kijk dan eens op de site van Rivers International School Arnhem.