OPUS Onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen

Jij hebt aanleg om buitengewoon te presteren en je hebt behoefte aan meer uitdaging. Je wilt geprikkeld worden in leerstof, in onderzoek, in je creativiteit, originaliteit en doorzettingsvermogen. Je bent een doorvrager, een waarnemer, snel van begrip en je hebt het vermogen om buiten de bestaande kaders te denken. Misschien, voel je je zelfs wel eens onbegrepen...

Je bent op zoek naar een plek waar je de ruimte krijgt om al jouw specifieke talenten en eigenschappen te ontdekken en te optimaliseren. Een plek waar je gehoord, gezien en gestimuleerd wordt. Kom dan naar OPUS.

Onderwijs

Je volgt bij OPUS een vwo-programma dat zo veel mogelijk voor jou op maat wordt gemaakt. Er komt veel aan bod in een hoog tempo. Hierdoor heb je meer tijd voor extra uitdaging. Zo zijn er bij ons leerlingen die nu al een aardig woordje Spaans spreken en hebben groepjes leerlingen producten ontworpen die door een robot aangestuurd worden. We doen ons best om de vakken anders aan te bieden, zodat jij uitgedaagd wordt om net een stapje meer te zetten dan je gewend bent. OPUS maakt het leren leuk en interessant voor je, daar krijg je energie van!

Begeleiding op maat

Als hoogbegaafde leerling heb je op de basisschool vaak weinig moeite hoeven doen. Bij OPUS helpen wij je om te plannen en persoonlijke doelen te stellen. Je wordt hierbij geholpen door een docent-coach. Het voordeel is dat je zelfstandig leert werken, dat je beter weet hoe je met anderen kunt omgaan en dat je verantwoordelijkheid leert dragen. Je mag zijn wie je bent en laten zien wat je kunt!

Bijzondere activiteiten

Als leerling van OPUS 1 ga je mee op een introductiekamp, je leert elkaar snel kennen en de eerste stappen naar een fijne klas worden daar gezet. Je neemt deel aan "OPUS-doet"-dagen, waarin je outside the box mag denken en doen. Zo mag je zelf een geldinzamelingsactie voor het goede doel bedenken en denk je mee over hoe we zo duurzaam mogelijk met onze aarde kunnen omgaan. Daarnaast kun je meedoen aan allerlei verschillende cursussen, zoals bijvoorbeeld schaken, sterrenkunde, robotica en taalwetenschappen.

Toelating

Je wordt toegelaten als je:

• een IQ van minimaal 125 hebt en dit blijkt uit de WISC III test, die niet ouder is dan 2 jaar;
  • een minimale leeftijd van 9 jaar hebt;
  • klaar bent met de lesstof van de basisschool.

De afdeling OPUS heeft een compilatie gemaakt van de activiteiten van de afgelopen tien jaar. Voor een sfeerimpressie gebruikt u deze LINK

Wil je meer weten?

Als je nog vragen hebt, kun je een mail sturen naar de afdelingsleider hoogbegaafden, mevrouw E. Terpstra via emailadres e.terpstra@lorentzlyceum.nl.

Informatieavond, voor zowel ouders als leerlingen

woensdag 8 november 2017 van 19.30 tot 21.00 uur

PROEFLESSEN

Wil je een dagje meelopen? Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar mevrouw Hilde Koehorst, h.koehorst@lorentzlyceum.nl