home  >onze school  >onderwijsaanbod

Onderwijsaanbod

Je wilt het allebei: een goede opleiding en een leuke tijd. Op het Lorentz Lyceum ben je aan het juiste adres. Wij bieden een internationaal en een tweetalig onderwijsprogramma aan op alle niveaus: mavo, havo en vwo. Naast alle gewone vakken krijgen alle leerlingen op het Lorentz Lyceum extra Engels. Dit is de belangrijkste wereldtaal dus heel handig voor je toekomst.

Ga je voor tweetalig onderwijs, dan krijg je veel van je vakken in het Engels. Je spreekt de taal uiteindelijk bijna net zo goed als het Nederlands. Alle leerlingen kunnen hun opleiding met een internationaal diploma/certificaat afsluiten.

Naast kwalitatief goed internationaal en tweetalig onderwijs staat het Lorentz Lyceum bekend om de leerlingenbegeleiding. Goede begeleiding en een veilige leeromgeving vinden wij heel belangrijk. Wij begeleiden elke leerling zodanig dat hij/zij het beste uit zichzelf haalt en op het juiste niveau wordt geplaatst en een loopbaanperspectief krijgt aangeboden.

Ook bieden wij een scala aan (buitenschoolse) activiteiten. Bijna elk schooljaar ga je op internationale excursie of op reis. Bijvoorbeeld naar Engeland, Duitsland, Spanje en zelfs naar China.
Typisch Lorentz is ook het jaarlijkse Model United Nations: het nabootsen van de Verenigde Naties. Er komen leerlingen uit de hele wereld naar onze school om hieraan mee te doen. En vind je goede doelen belangrijk? Wij ook! Wij ondersteunen Edukans en organiseren allerlei activiteiten om dit doel te ondersteunen. De feestcommissie staat garant voor geweldige schoolfeesten met als hoogtepunt het kerstgala. En last but not least: de gymleraren zorgen ervoor dat je elke dag kunt sporten na je schooltijd.

info tweetalig onderwijs: 'Een duurzame voorsprong': resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar tweetalig onderwijs. Nog meer TTO-info: www.ikkiestto.nl

Arnhem International School verzorgt het Middle Years Programma en het Diploma Programma van de International Baccalaureate Organisation ( IBO). Dit diploma geeft wereldwijd toegang tot alle universiteiten en Hogescholen.
Het onderwijs wordt verzorgd aan leerlingen van buitenlandse werknemers en aan Nederlandse leerlingen waarvan de ouders langere tijd in het buitenland hebben gewoond (expat community).

2014 Lorentz Lyceum - ScholenGroep GroningenSingel - Alle rechten voorbehouden Home | Contact | Zoeken | Disclaimer